Ana SayfaGündemWordle Oynayanlar Aynı Günde İki Farklı Sonuçla Karşılaştı

Wordle Oynayanlar Aynı Günde İki Farklı Sonuçla Karşılaştı

New York Times tarafından satın alınacak kadar viral hale gelen kelime oyunu Wordle’ın geçen Salı günü bir günde iki farklı cevap gösterdiği bildirildi.
 
Bu çılgınlığın ne olduğunu henüz bilmeyenler için, Wordle, oyunu ortağı için geliştiren bir yazılım mühendisi olan Josh Wardle tarafından yaratıldı. Bir seneden çok daha kısa sürede kendi bölgesinde yayılan oyun çok hızlı bir şekilde son dönemde dünyaya yayıldı. NYC Times’ın satın almak isteyeceği kadar büyüyen Wordle’daki günlük skorlarını şu an bir sürü Twitter kullanıcısı her akşam Twitter’da diğer kullanıcılarla  paylaşıyor. 
 
Ancak Salı günü, daha önce olmamış bir şey yaşandı. Bir Twitter kullanıcısı, eşinin NY Times’ın sitesinden, kendisinin ise eski siteden oynadığı Wordle’da ikisine çıkan kelimelerin farklı olduğunu yazdı. 
 
NY Times, bu tutarsızlığa cevap verdi.  Kullanıcıların oyunu oynarken eski siteden NY Times’taki oyuna yönlendirilmeleri gerektiğini söyledi. “Oyunun daha fazla insan tarafından erişilebilir olmasını sağlamak adına belirsiz kelimeleri kaldırmak için kelime listesini ve ayrıca duyarsız veya rahatsız edici kelimeleri zaman içinde güncelliyoruz.” diyen NY Times’ın  iletişim direktörü Jordan Cohen, “Önceliğimiz, insanların istatistiklerini ve galibiyet serilerini orijinal siteden taşıyabilmelerini sağlamak ve bu, insanlar oyun oynadıkça zaman içinde gerçekleşen bir geçiş” şeklinde ekleme yaptı. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI