Ana SayfaYazarlarDarısı Calvin Klein'ın başına!

Darısı Calvin Klein’ın başına!

Değişen tüketici kavramından hepimiz haberdarız.
Özellikle simetrik iletişimin, dijital platformlarla birlikte hayatımızda önem kazanması tüketicinin gerçeklere ulaşmasını daha da kolaylaştırdı.
Toffler tarafından Prosumers olarak adlandırılan yeni tüketiciler, yani hem üretim hem de  tüketim sürecine dahil olanlar, artık reklamlarda kendilerinden bir şeyler görmenin daha yaratıcı, gerçekçi ve samimi olduğuna karar verdi. Markalara da bu akım ya da isteğe  ayak uydurmaktan başka bir çare kalmadı. 
Özellikle Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi piramidini ters yüz ettiğimizde
karşılaştığımız kendini gerçekleştirme ihtiyacı insanların asıl tüketim nedenlerinden biri olmaya başlayınca, markaların vaatlerinde tüketici kendini aramaya başladı.
Bir dönem Blendax ya da Elidor reklamlarında gördüğümüz saçlarını savuran kızın arkasından patır patır dökülen erkeklerin gerçek hayatta olmadığı acı gerçeği ile karşılaşan tüketici markaya net bir mesaj verdi: “Bana kendimi anlat!”
Kimi markalar bu trendin içine girerek, tüketiciler ile daha samimi ve gerçekçi iletişime geçmeyi kabul etti. Bu markalardan biri de Axe oldu. 

Yıllarca reklamlarında yakışıklı, ünlü ve kaslı erkekleri oynatarak markaya bir tüketici, tüketiciye bir Axe kullanıcı modeli biçen marka, artık reklamdaki yarı tanrı modelinden çıkarak, hayatın içinde yaşayıp, gerçekten Axe kullanma potansiyeli olan erkeklere yüzünü döndü, hem de kadınları bir koku peşinden giden canlılar olarak işin içine katmadan.
Erkeğin özgüveni ile kendi içindeki sihri ortaya çıkartmasını markasına yeni düstur edinen marka, özellikle simetrik iletişim, prosumers ve dijital platformların trend olduğu dönemde başarılı bir iş çıkarttı.

Darısı Calvin Klein’ın başına:)

Göz atmak isteyenlere reklamın linki;

 https://www.youtube.com/watch?v=WzTSE6kcLwY
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI