Ana SayfaYazarlarYETKİNLİK BAZLI PERFORMANS

YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS

Yetkinseniz, yetkileriniz gelir!

Pozisyona, unvana bakmaksızın, nasıl olduğunu siz bile anlayamadan, bir bakarsınız yetkilerle donatılmışsınız. Şirketler yetkin insan bulmakta zorlanırlar, çünkü bu yetkinlikleri özgeçmişten ölçmek zordur… Ya güçlü referanslara güvenmek gerekir  ya da yetkinlik bazlı mülakat teknikleri uygulamak.

Nedir yetkinlik bazlı performans?

İşe alırken, kurum kültürüne ve pozisyona uygun yetkinliklere sahip adayları bulmak ve sonrasında tüm çalışanların kariyer gelişimlerinde yetkinliklerini ölçmek, geliştirmektir. İş hedeflerine paralel olarak, sahip olunması gereken niteliklerin kurum bazında belirlenmesi ve yönetilmesidir.

İş ilanlarında görürsünüz mesela, aranan yetkinlikler arasında “güçlü iletişim yeteneği” yazar… Güçlü iletişim yeteneği çok geniş bir kavramdır. Hangi pozisyon için nasıl tanımlanmalıdır bu yetkinlik, nasıl ölçülmelidir gibi soruların cevapları, yetkinlik bazlı mülakat teknikleri ve yetkinlik bazlı performans yönetiminin tanımıdır aslında.

Bir yönetici asistanının iletişim yetkinlikleri ile bir satın alma müdürünün iletişim yetkinlikleri aynı değildir. Bu yüzden iletişim yetkinliğinden pozitif ve güler yüzlü olmayı, çatışma yönetimi yetkinliğinden tartışmalardan uzak durmayı anlamak yanlıştır.

Profesyonellerin kariyer planlamalarında geliştirmeleri gereken yetkinlikleri saptayıp, buna paralel gelişim planlarını uygulamalarının ve kurumların toplam performanslarını yükseltmek için, çalışanlarının yetkinlik gelişimlerine yatırım yapmalarının önemi artık kaçınılmaz bir gerçek. Kişisel gelişim eğitimleri ile yetkinliklerin geliştirilmesi ve yetkinlik bazlı performans yönetimi ile kalıcı değişimler hedeflenmesi, kurumların performansını yükselttiği gibi, profesyonellere de daha mutlu ve başarılı bir iş yaşamı sunuyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI