Ana SayfaYazarlarÇay çek, buzlu olsun!

Çay çek, buzlu olsun!

Rejimle başım belada! 12 gün oldu, her gün 1650`nin altında kalori ve şekersiz beslenmeye çalışıyorum. Ve ben daha çok tatlı yiyebilmek adına yemekleri az yiyen birisiyim.
Ama alışıyorum, midemde küçülme olduğuna inanıyorum. Artık biraz çok yemeye kalktığımda midem ağırmaya başlıyor. Ölçümlerim de gayet iyi,  her gün %50 karbonhidrat, %30 protein ve yağ. Tamam şimdilik tatlıdan ve alkolden vazgeçtim. Ama hava bu kadar sıcakken aklımdan çıkaramadığım bir şey var. O da aslında şeker koması için yeterli olan herşeye sahip -hazır kutu- Ice Tea.
Bu tarifi yapmaya karar verdiğimde endişeliydim, ama tamamlayıp tadına baktığımda neden bugüne kadar hazır Ice Tea içmişim anlam veremedim. Dünyanın en kolay, en doğal  ve en şekersiz buzlu çayını yapmaya hazır mısınız? 
Malzemeler
Earl grey, 4 demlik poşeti
Bol buz
Aromalandırmak için meyve, benim tercihim şeftali 1 adet
Ve nane
Hazırlanışı
500 ml suyu kettle ile kaynatın, durduğunda bir sürahiye alıp içerisine 4 demlik poşeti Earl Grey atın.
3-5 dakika arası çayın rengi oturmuş ve istediğimiz tada ulaşmış olacak. Demlik poşetlerini çıkartın. Sürahideki çaya, 500 ml kadar soğuk su ekleyin. (Bu miktarı çayın sertliğine göre istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.)
Aroma katmak için limon, şeftali, karpuz, kavun ve çilek gibi meyveler kullanabilirsiniz. Ben 1 şeftaliyi ince dilimlere bölüp sürahiye ekliyorum.
Daha sonra buzdolabında tamamen soğuyana kadar bekletiyorum.
 
Servisi de bol buz ve üzerine nane ile yaparsanız, işte şekersiz serinletici ferahlatıcı ev yapımı buzlu çayınız hazır!
 
Afiyet olsun!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI