Ana SayfaYazarlarKÜÇÜK DOKUNUŞLARLA ETKİLEYİCİ DUDAKLAR

KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA ETKİLEYİCİ DUDAKLAR



0
0
1
672
3833
ghfgh
31
8
4497
14.0






Normal
0




false
false
false

EN-US
JA
X-NONE




































































































































































Dudaklarınızın doğal şekli ve boyutu ne olursa olsun dolgun görünen dudaklar yüzünüze çok daha genç bir görünüm kazandırır. Dudaklarınız 30’lu 40’lı yaşlarda yaşınızı ele veren çizgilerin ilk belirtilerini göstermeye başlarlar. Bu çizgi ve kırışıklıklar canınızı sıkıyorsa derinleşmesinin önüne geçmek için önlem alabilirsiniz.

 

İNCELEN DUDAKLARIN SEBEBİ HACİM KAYBI 

Dudaklarınız hep ince de olabilir, zaman içinde incelmiş de olabilir.  İnce dudakların sebebi her zaman kolajen eksikliğidir. Yaşımız ilerledikçe vücudumuz kolajen üretimini azaltmaya başlar. Kolajen ve elastin dudakların yapısal bütünlüğünü korur. Kolajen kaybının yanı sıra dudaklarda doğal olarak bulunan hyalüronik asit de azalır.  Yaş almaya başladıkça üst dudağınızın incelerek alt dudağınızın üstüne indiğini gözlemleyebilirsiniz.

 

HACİM KAZANDIRIN  

Hyalüronik asit dolgu dudağa enjekte edilebilir ve dudak çevresindeki suyu tutarak onları içten şişirebilir. Dudaklar hyalüronik asiti diğer bölgelerinizden çok fazla tüketir çünkü dudaklarınız, yüzünüzdeki en hareketli bölgenizdir. Hyalüronik asit bazlı dolgular vücudunuzun doğal olarak içine aldığı maddelerdir ve geride kalıntı, şişlik bırakmazlar. Çoğu zaman dudaklarınızın normal boyutuna dönmüş olduğunu siz bile fark etmezsiniz.

 

DUDAKLARINIZIN YÖNÜNÜ DÜZELTEBİLİRSİNİZ

Dudak kenarlarının aşağı doğru kıvrıldığından şikayet edenler olabilir. Sadece dudak köşelerine enjekte edilecek olan hyalüronik asitle dudaklarınızı yukarı doğru çekmek mümkün. Dudak hattınızın bozulmasını önlemek ve derin çizgilerin oluşmasını engellemek için de dudak üstüne botoks uygulanabilir. Üst dudak hareketlerinizi azaltarak kırışıklık oluşumunu engellemiş olursunuz. Tüm bu işlemlerin sizin için doğru olup olmadığını öğrenmek için öncelikle bir plastik cerraha danışın.

 

CERRAHİ MÜDAHALE İLE UZUN SÜRELİ DOLGUNLUK

Uzun vadeli çözüm arayanlar için ilk seçenek yağ transferidir. Kalça ya da poponuzdan alınan yağlar dudaklarınıza enjekte edilir. İlk seferde belirgin bir yağ enjeksiyonu yapmak yerine operasyonu iki küçük boyutlu işlem olarak ele almak her zaman, dikkatle elde edilmiş ve size yakışan sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Vücut yağı emilme eğiliminde olduğu için, silikon bazlı dolgular da yerleştirebiliyorlar ama bunların sertleşme, enfeksiyon ve bozulma gibi riskleri olduğunu da unutmamak gerekir. 

 

KALICI DOLGU DENEN HERŞEYDEN UZAK DURUN

İmplantlarda ve küçük akne yaralarını tedavi etmek için FDA onayına sahip olan silikonun, dudaklarda kullanımı FDA tarafından onaylanmamıştır ve ne olursa olsun dudaklarınıza enjekte edilmemelidir. “Pek çok kadına silicon dolgunun kalıcı olması çekici geliyor ama ilk yıllarda hissetmeseniz bile bu işlemin sonucu bir felakete dönüşebilir.

Dudaklarda kalıcı dolgu kullanmak anlamsız çıkıntılara, eşitsizliklere ve granülomlara sebep olabilir ve bunları yok etmek yapılacak cerrahi müdahale sonucunda kalıcı izlere ve şekilsiz bir görünüme yol açabilir.

 

KALKIK DUDAKLAR

Kayıp dudak hattınız için daha kalıcı bir çözüm istiyorsanız cerrahınız size dudak kaldırma operasyonunu çözüm olarak önerebilir. Küçük bir kesiden sonra (ameliyat hafif anestezi altında yapılır) bir parça deri ya da doku alınır ve böylece üst dudak yükseltilmiş olur. Bu işlem burun altından yapılan bir kesi ile dudak yükseltilir. Bu kesi dudak altından yapılarak daha dolgun bir dudak ve hoş bir gülümseme de oluşturulabilir. Plastik cerrahınız bu arada dolgular ya da yağ enjeksiyonu ile dudaklarınızı büyütme imkanına da sahiptir. Burun estetiği ameliyatı ile birlikte dudak kaldırma veya dolgu işlemleri aynı senasta da yapılabilir.

 

YANLIŞ UYGULAMALARA DIKKAT

Dudaklarınıza iki bölgeden enjeksiyon yapılabilir. Pembeliğin bitip teninizle birleşen yerdeki beyaz hattan ya da dudağınızın ıslak dokusuyla kuru dokusunun birleştiği kırmızı hattan. Beyaz hatta çok fazla dolgu yapılırsa dudağınız gereksiz çıkıntılı olur. Doktorunuz filtrum hattınızı yani burnunuzdan dudaklarınıza inen iki çizgiyi korumaya özen göstermelidir aksi takdirde ördek dudaklara sahip olursunuz.

 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

Güzellik önerilerim için twitter: @BurunSanati

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI