Ana SayfaYazarlarDoğadan ilham alan tasarımlar : Delfince

Doğadan ilham alan tasarımlar : Delfince

 

Yaz sıcakları ile boğuşmanın en güzel yolu soğuk kahvenizin yanında tatlı bir tasarım hikayesi okumaktır:) Biz de uzun zamandır Delfin ile bir araya gelmeye çalışıyorduk ki bu hafta hem buluşup sohbet ettik hem de tatil bavulunda neler var, stilini nasıl tanımlıyor hepsini sorduk, öğrendik 🙂

Delfincim, tasarım hikayen nasıl başladı? Delfince nasıl ortaya çıktı?

Tasarım hikayem çocukluk yıllarıma dayanıyor aslında. Daha ilkokuldayken, oturduğumuz evin oradaki bir kırtasiyeden aldığım boncuklarla bileklikler, kolyeler yapıyordum. Tabi yıllar geçtikçe yaptıklarımda bende büyüdük. 16’lı yaşlarıma geldiğimde tasarım sevdamı annemle beraber daha da büyüttük ve ticari bir boyuta getirdik. Profesyonel anlamda ilk kez Türkbükü’nde ürünlerimizi satmaya başladık. 3 sene sonunda okuluma yoğunlaşmaya karar vermem sebebiyle bir süre ara verdik.

Delfince, 2012 yılında henüz ben üniversite de okurken ortaya çıktı. Şimdi ortağım olan Canberk Tüzünoğlu’nun e-ticaret sektörüne girme isteği ve benim tasarım sevdam bir araya gelerek Delfince’yi kurduk. 

 

Delfince Kids fikri nasıl oluştu?

Delfince Kids henüz bizim için çok yeni bir oluşum.Bu oluşuma bizi sürükleyen içimizde ki bitmeyen çocuk sevgisi ☺ Biliyorsunuz ki artık moda dünyasında yetişkinlere olduğu kadar çocuklara da yer var. Giyim sektöründe böyle bir eğilim varken bizde aksesuarlarımızla onlara tamamlayıcı olmak istedik. Keyif alabildiğimiz ve tasarlarken mutlu olduğum ürünleri insanların beğenisine sunuyorum, Delfince Kids ile zevk aldığım tasarımlarıma yenilerini eklemiş oldum.

 

Tasarımlarında doğadan ilham alıyorsun, doğa senin için neyi ifade ediyor?

Evet tasarımlarımda en büyük ilham kaynağım doğa, aklınıza gelebilecek tüm renkleri kullanıyorum. Şehrin kalabalığında ve yoğunluğunda maalesef ki doğadan uzaklaşıyoruz ve o renkleri unutuyoruz. Bende insanların her zaman üzerinde taşıyabileceği doğadan esinlenerek hazırlanan parçalar sunuyorum. Aynı zamanda tasarımlarımla, hem trend olup hemde doğadan renkler taşıyabiliyorlar böylelikle.

Doğa benim için huzur ve yalnızlık demek aslında. Kimseyi dinlemediğim sadece kendimle olduğum, güzel eşsiz anlar hep. O yüzden tasarımlarım da renkleriyle ve kullandığım doğadan parçalarla eşsiz ve farklı oluyor.

 

 

 

Kendi tarzını nasıl tanımlarsın?

Genelde sade ve şık olmaya çalışırım. Fazla abartıyı sevmem, genelde rahat kıyafetler tercih ederim ama topuklu ayakkabılardan bir türlü vazgeçemiyorum. 

Özellikle uğuruna inandığın ve hiç çıkarmadığın aksesuarın var mı? 

Tabi ki var 🙂 Bilekliklerim ve yüzüğüm !

 

 

Tatil denilince aklına gelen huzurlu yerler nereleri?

Kesinlikle aklıma gelen ilk yer Bozcaada. Henüz yeni keşfettiğim ama son zamanlarda doğası ile beni en çok etkileyen yer oldu. Döndüğümde kendimi sıfırladığımı düşündüğüm nadir yerlerden. 

İkincisi de yine doğa ve huzur diyorsak mutlaka Ağva, İstanbul’un karmaşasında yorulup biraz da ilham almaya ihtiyacım varsa özellikle de mevsim baharsa Ağva vazgeçilmezimdir.

Tatil bavulunun vazgeçilmez 5 parçası nedir?

Yaz tatillerinde güneş kremlerim bavulumda büyük bir yer kaplıyor ☺ Güneş gözlüklerim ise her mevsim ilk sırada bavuluma girenlerdir. Müzik aşığıyım diyebilirim o yüzden kulaklıklarımı da eklemeliyim. Nereye gidersem gideyim yanıma bir tane bile olsa topuklu ayakkabım, olmazsa olmazımdır ☺ Ve tabiki Delfince’lerim !

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI