Ana SayfaYazarlarZamansız Teknoloji: Thermage

Zamansız Teknoloji: Thermage

Devamlı yeni teknolojilerle tanışan anti-aging dünyasında değişmeyen bazı şeyler de var. Yaşlanma karşıtı tedavilerde çığır açan ama hep gündemde kalmayı başaran Thermage gibi…
 
Anti-aging uzmanı Dr. Mustafa Karataş, bazı teknolojilerin bir dönem moda olduktan sonra unutulduklarını söylüyor. “Bunun en önemli nedeni zaman içinde bu teknolojilerin iddia ettikleri sonuçları yaratmakta yetersiz kaldıklarının gözlenmesidir. Eğer bir sistem onlarca yıldır anti-aging dünyasındaki varlığını koruyorsa, tüm prestijli kliniklerde uygulanıyorsa bu onun başarısını kanıtlar – zamanın testinden geçmiş, milyonlarca hasta üzerinde denenmiştir. Thermage böyle bir teknoloji.”
Cilt gençleştirmede etkili bir yöntem olarak FDA onayını 2002 yılında alan sistem, kendi alanında bir ilk. Karataş “16 senedir anti-aging dünyasında olan Thermage’ın en önemli özelliği cildi ameliyatsız, neştersiz sıkılaştıran ilk sistem olmasıdır” diyor.
 
Anında Lift Etkisi
 
Dr. Mustafa Karataş, cildin alt katmanlarına radyo frekans dalgaları göndererek, ciltte bir yeniden yapılanma süreci başlatan Thermage CPT’nin etkilerini şöyle anlatıyor: “Cildin dermis tabakası kolajen ve elastin lifleriyle örülmüş bir kumaşı andırır. Bu lifler gevşediğinde cilt sarkmaya, sıkılığını kaybetmeye başlar. Thermage CPT, dermis tabakasını ısıtarak gevşeyen kolajen ve elastin liflerini sıkılaştırırken, aynı zamanda kolajenin yeniden yapılanmasını sağlar.”
Karataş, “Tedavinin olumlu etkilerini seansın hemen ardından görmek mümkün” diyor. “Gıdı hattı, varsa eğer çenedeki sarkma toparlanıyor, kaşlar bir-iki milim yukarı kalkıyor, yanaklar yükseliyor. Uygulamadan sonra hastalar yüzlerindeki lift etkisini fark ediyor. Aslında bu geçici bir etki ancak tedavinin esas sonuçları ortaya çıkmaya başladığında varacağınız son nokta hakkında önemli bir fikir veriyor.”
Thermage CPT’nin kolajen yapı üzerinde yarattığı yeniden yapılanma tedaviden birkaç hafta sonra başlıyor. Dr. Mustafa Karataş bu sürecin nihai halini alması için birkaç ay geçmesi gerektiğini söylüyor.
 
Cildinizin Geleceğine Yatırım
 
Karataş, ciltlerinde hiçbir sıkılık kaybı olmasa da Thermage teknolojisinden faydalanan pek çok hastası olduğunu söylüyor. “Bunu bir önlem olarak görüyorlar. Her zaman söylerim: Hasarı oluşmadan önlemek hasar görmüş cildi onarmaktan çok daha kolaydır. Bu hastalar bir-iki senede bir yaptırdıkları tek seanslık Thermage CPT tedavisi ile ileri yaşlara daha sıkı, daha genç görünümlü bir ciltle girmeyi garanti altına alıyorlar. Bu akılcı anti-aging yaklaşımı -sigara içmemek, iyi beslenmek ve güneşten korunmak gibi- doğru yaşam seçimleriyle desteklerlerse gerçekten de her zaman yaşıtlarından çok daha genç görünüyorlar.”
Peki, herkes Thermage CPT’den fayda sağlayabilir mi? Dr. Mustafa Karataş, “Hemen herkes bu teknolojinin anti-aging gücünden fayda sağlayabilir” diyor. “Ama şu kesinlikle unutulmamalı: Çok sarkmış bir yüzde gerçekten görünür bir fark yaratacak tek müdahale yüz germe ameliyatıdır. 60’lı-70’li yaşlarında cildindeki kolajen ve elastin lifleri yok denecek derecede azalmış biri Thermage CPT için iyi bir aday değildir.” vardır.”
 
Daha Sıkı Bir Vücut
Thermage teknolojisi, Thermage Body sayesinde daha mükemmel bir siluete kavuşmanızı da mümkün kılıyor. Dr. Mustafa Karataş “yaşsız bir vücut için ince olmak yetmiyor” diyor ve ekliyor: “Thermage Body ile karın bölgesini sıkılaştırmada, kollardaki, diz ve dirseklerdeki yaşlanma izlerini silmede gerçekten başarılı sonuçlar alıyoruz. Bazı durumlarda bacaklara, kalçaya yaptığınız uygulama selülit problemini silmede bile etkili oluyor. Çünkü sıkı bir cilt hemen altındaki kusurları saklamada çok daha başarılıdır.”

Medikal Estetik Hekimi
Dr. Mustafa Karataş
Kaynak http://www.drmustafakaratas.com/thermage.html

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI