Ana SayfaModaYepyeni bir marka Seskana

Yepyeni bir marka Seskana

İki genç tasarımcı kardeş (Sibel & Sema Ünkan) tarafından yaratılan Seskana markasının, Nişantaşı`nda bulunan showroom açılışı 10 Mart Perşembe akşamı gerçekleşti.  

Avant-garde, futuriste, minimal temalarıyla modern ve çağdaş günümüz kadınına hitap eden Seskana markası özellikle farklı kültürlerden, geleneklerden, yeni jenerasyonun yaşam stillerinden, teknoloji ve sanattan esinlenerek hazırladığı 2011 İlkbahar/ Yaz koleksiyonu `Color Therapy` ile dikkatimizi çekti.

Tasarladıkları kıyafetlerde canli renklere ağırlık veren dinamik ve göz alıcı kumaşlar kullanan tasarımcı kardeşleri daha yakından tanımak için onlarla çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Adlarını bundan sonra çok daha sık duyacağımıza inandığımız Seskana markasının yaratıcılarından Sibel Ünkan`a; Seskana`yı ve son koleksiyonları ile ilgili tüm detayları sorduğumuz bu keyifli ve sıcak sohbetimiz ile, siz de onları yakından tanıyabilirsiniz.

Kısaca Seskana`yı tanıtır mısınız?
Seskana günümüzün çağdaş, modern ve dinamik kadınına hitap eden, minimal, chic, avant-garde ve casual bir markadır.

Sibel ve Sema Ünkan kimdir?
Biz yarı Türk yarı İtalyan olan iki kız kardeşiz. 8 yaşımızdyken Fransa`ya taşındık orda ilkokul ortaokul ve lise eğitimi gördükten sonra moda okumak için Milano`ya taşındık ve Milano`da 3 sene okuduktan sonra Türkiye`ye geri dönmeye karar verdik.

Peki ya tasarım hayatınız nasil doğdu?
Küçüküğümüzden beri modaya çok ilgiliydik. Kendi kıyafetlerimizi çizmekten ve tasarlamaktan büyük keyif alıyorduk. Onun için moda okumya karar verdik aslında. Ben(Sibel) Accademia Del Lusso`da Visual Merchandising & Fashion Business okurken,Sema da Istituto Marangoni`de Fashion Designer bölümünde eğitimine devam etti.

Seskana nasıl doğdu?
Türkiye`ye geri döndüğümüzde babam ve annemin desteğiyle kendi markamızı kurmaya karar verdik. Sonuçta Sema ve ben, moda ile ilgili değişik bölümlerde okuyarak birbirimizi tamamlayabilir hale geldik ve kendimize güvenip, Seskana`yı kurmaya karar verdik.

Yurtdışı deneyimlerinizin olması ve farklı ülkelerde yasamış olmak tasarımlarınıza nasıl yanısıyor?
Yurtdışında 15 sene yaşadık ve değişik kültürler ve yaşam tarzlarını gördük. Milano`da defilelere katılma şansı bulurken, her sezon Giorgio Armani, Marni ve Missoni defilelerini yakından takip ettik. Bu sayede kıyafetlerimiz hem oranın hem de buranon yaşam tarzına göre tasarlanır oldu. Bu şekilde tasarımlarımıza daha modern bir görünüş de kattığımızı düşünüyoruz.

Yeni sezon koleksiyonunuzu nasıl tanımlarsınız?
Yeni İlkbahar/Yaz 2011 koleksiyonumuzda, deri, tafta, şifon, gabardin, krep gibi kumaşları karıştırdık. Deri kullanmayı seviyoruz, tasarımlarımızı şık ve orijinal kılıyor. Tasarımlarımıza geometrik şekiller, grafik ve pili detayları işliyoruz. sik ve original kiliyor. Geometrik sekiller, grafikler, pli detaylari isliyoruz.

Peki neden Color therapy?
İlkbahar/Yaz koleksiyonumuzu Color Therapy diye adlandırdık çünkü koleksiyonumuzda tüm renkleri görebilirsiniz. Bejden pastellere, turunculardan mavilere, tüm renkler mevcur…

Sizin tasarımlarınızı diğerlerinden farklı kılan nedir?
Tasarımlarımızın diğerlerine göre daha modern, minimal ve casual olduğunu düşünüyoruz. Deri ve güderi ile farklı kumaşları bir araya getirerek kullanıyoruz. Düz ve minimal kesimli elbiselere ağırlık veriyoruz, bu sayede de müşterilerimiz, tasarımlarımızı hem gece hem de gündüz kullanabilme imkanına sahip oluyor.

İlkbahar Yaz koleksiyonunuzda hangi trendler ön planda?
Özellikle tek kol , tek askı gibi asimetrik elbiseler, deri ve değisik kumaşlarla karıştırılmış tasarımlar ve flashy renkler ön planda…

İlham kaynağınız???
Gördüğümüz herşey diyebiliriz aslında… Kültür, sanat, gelenek görenekler, teknoloji ….


Sevdiğiniz ve kendinize yakın bulduğunuz yerli yabancı tasarımcılar var mı?
Bize göre yerli tasarımcılardan kimseye benzemiyoruz. En cok sevdigimiz yabanci tasarımcılar ise Celine, Balenciaga, Victoria Beckham ve Alexander Wang! Düz kesim, minimal, futuriste tarzlarini cçok beğeniyoruz.

Nişantaşı`ndaki butiklerden biri olarak ürünlerinizdeki fiyat aralığını nasıl?
Kullandigimiz derinin kalitesine gore fiyatlarimiz cok uygun ,en pahali parcamiz 489 TL.

Seskana: Teşvikiye Cad. No:176 Kat:4 d:9 Nişantaşı  Tel:0212 296 1346

Koleksiyonu incelemek için hemen fotogaleriye tıklayın.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI