Ana SayfaGüzellikYağlı Saç Derisi İçin Uygulamanız Gereken 5 Bakım

Yağlı Saç Derisi İçin Uygulamanız Gereken 5 Bakım

Yağlı saç derisiyle başa çıkmak tam bir kabul olabiliyor. Bu süreçte bazı noktalara dikkat ederseniz yağ dengesini sağlayabilirsiniz.

İşte yağlı saç derisinden şikayetçi olanların dikkat etmesi gerekenler:

1. Şampuan seçiminize dikkat edin.

Şampuanınızın saç tipinize uygun olmasına özen gösterin. Doğru yıkama şekli de oldukça önemli. Unutmayın ki saç şampuanları saçınızın uçları için değil; saç kökleriniz ve saç deriniz içindir. Bu yüzden uygun miktarda şampuanı saç diplerinizde yoğun şekilde köpürterek yıkayın. Saçlarınızı yıkarken tırnaklarınızı kullanıp kafa derinizi tahriş etmeyin. Bu daha çok yağlanmaya sebep olabilir.

2. Saçlarınızı ısıyla şekillendirmeyin.

Saçlarınızı düzleştirmeyi ya da maşa ile doğal dalgalar yaratmayı ne kadar sevdiğinizi tahmin edebiliyoruz. Ancak saç deriniz yağlı ise bilin ki ısıl işlemler saçınızın dostu değil. Bu şekillendiricileri kullanmayı minimuma indirmeye özen gösterin. Saçlarınızı doğal bir şekilde kurumaya bırakın.

3. Saç fırçalarınızı düzenli olarak temizleyin.

Saç malzemeleriniz de en az makyaj malzemeleriniz kadar temiz olmalı. Makyaj süngerlerinizi ve fırçalarınızı temizlerken saç fırçanızı da temizlemeyi alışkanlık haline getirin. 

4. Doğal bakıma yönelin.

Saçınıza bakım yapmayı seviyorsanız yağ sorunu ile savaşacak doğal malzemelere yönelin. Mesela aloe vera! Aloe vera saçlarınızdaki aşırı yağı giderir ve saç derinize bakım uygular. Bitkinizden bir miktar doğal taze aloe vera jeli alın ve onunla saç derinizi ovalayın. Bunu saçlarınızı yıkadıktan sonra yapabilirsiniz. Saç derinizin yatıştığını ve ferahladığını hissedeceksiniz.

5. Saçlarınızı tararken nazik olun.

Saçlarınızı yıpratmadan nazik bir şekilde tarayın. Çok fazla taramamaya da özen gösterin. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI