Ana SayfaYaşamTrendus İzlenimleri: Sosyal Flört 3. Bölüm - Happn

Trendus İzlenimleri: Sosyal Flört 3. Bölüm – Happn

Trendus editörleri olarak Sosyal Flört serimizin 3. bölümündeyiz! Bu kez konumuz flört uygulamalarının en yenilerinden Happn!

Kullanıcı Profili

Müşra: İnsan gerçekten nereden başlasa bilemiyor. Yani en azından şu anda benim bilemediğim kesin!

Zira kullanıcı profili hakkında kesin bir şey söylemek imkansız. Bunun tek suçlusu ise app’in sizin seçimlerinize sadık kalmaması, algoritmasının bu yönde çalışmaması!

En basit örnekle eşleşmek istediğiniz cinsiyeti ne seçerseniz seçin size tüm seçenekleri sunuyor. Üye olurken bu kişileri elemenizi sağlayacak kilit sorular ise bir hayli genel geçer olduğundan profil –talepleriniz ne olursa olsun- bir hayli düşük kalıyor.

Amacım tabii ki kimseyi küçümsemek değil ancak sahte profillerin, garip filtrelerin ve tüm bunların hepsinden çok çok daha garip pozların profil resmi olarak seçildiği bir insan kitlesine sahip!

Kübra: Tek bir cümleyle özetleyeceğim: Profillerin yanında kullanıcıların TikTok hesaplarına yönlendirme linki aradı gözlerim. 

Arayüz

Müşra: Arayüz kısmı güzel başlayıp saçma biten bir film gibi. Üye olma aşamasında profilinizi tamamlarken ya da ne aradığınızı yazarken gayet iç açıcı başlayan tasarım; programın aktif kullanımı sırasında işkenceye dönüşüyor.

Tüm profiller Instagram’daki gibi yukarıya çekilerek bir timeline halinde görülebiliyor. Bu hoş mu? Tabii ki değil. En basit bir özelliği açmak ya da kapamak için bile çok zaman kaybediyorsunuz. Kesinlikle kullanıcı dostu değil!

Kübra: Bumble ve Tinder'daki gibi sağa sola çekme şeklinde ilerlememesi, aşağıya doğru akış olması ve bir sonraki kişinin görünmesi sürprizi tamamen kaçırıyor.

Mesajlaşma

Müşra: Bu noktada yorum yapamam. Çünkü mesajlaşma aşamasına geçemedim bile!

Kübra: Üzgünüm, aynı durumdayım!

Başarı Oranı

Müşra: Aslında yola çıkma amacı güzel. Ne istediğinizi net bir şekilde gösterip, hemen o gün sinema, bir içki ya da yürüyüş için buluşabilirsiniz. Ama app gerek kullanım zorluğu gerek kullanıcı profili işe başarı oranını aşağıya çekiyor. Üstelik bence burada Tinder ya da Bumble'daki gibi güzel bir sohbet bile imkansız!

Kübra: Sanırım aplikasyonlarda tasarımın ve kullanım kolaylığının ne kadar önemli olduğunu Happn ile görmüş oluyoruz.

Genel Puanlama

Müşra: 

Bu seriye başlarken az çok tüm applerin aynı olduğunu düşünmüştüm. Ama bu işin gerçekten bir standardı varmış ve Happn bu işin bayağı alt segmentinde yer alıyormuş. Sayelerinde bunu anladım. Yani Tinder ya da Bumble; bu tarz rakipleri kendisinden fersah fersah ötedeyken; Happn'ın bu durumda olması acaba sosyal bir deney mi diye düşündürmüyor değil.

Amacım tabii ki sadece negatif yorum yapmak değil ancak çok daha başarılı muadilleri varken telefonda bu app’e yer açmak için önemli bir neden göremiyorum.

Puanım: 1/10

Kübra: Sonsuz katılıyorum. 1/10

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI