Ana SayfaSağlıkBu besinler zararlı

Bu besinler zararlı

Dondurulmuş sebzeler

Marketten dondurulmuş bezelye ve tereyağlı baharatlı sos yerine evde kendi bezelyenizi kendiniz yapmaya ne dersiniz? Yapmanız gereken tek şey bezelyeleri haşlamak, biraz tereyağı ve biraz da evde bulabildiğiniz baharatlardan eklemek. Aynı şey havuç ve diğer dondurulmuş gıdalar için de geçerli.

Hazır sandviç

Marketten satın aldığınız paketlenmiş sandviçler tuz, yağ ve katkı maddeleri içerir. Halbuki aynı fiyata kendiniz çok daha güzel bir sandviç hazırlayabilirsiniz.

Buzlu meyve kalıpları

Marketlerde ve büfelerde karşımıza çıkan meyve suyu içeren buzlu dondurmalar kalori açısından zengin olmasa da, fiyat açısından oldukça zengin. Kendi buzlu dondurmanızı evde hazırlamak için ihtiyacınız olanlar yalnızca bir blender ve bir de dondurma kalıbı.

Baharat karışımları

Barbekü sosu ya da kavanozda satılan hazır baharat sosları, faydalı baharatların hepsini bir arada içerdiğinden sağlıklı gibi gözükebilir. Ancak içindekiler kısmına bakarsanız; baharat ve bitkiden hemen sonra tuzun geldiğini görebilirsiniz. Mutfak dolabınıza bakarsanız, içinde ne kadar çok çeşitte baharat olduğunu görmek sizi şaşırtabilir. Günümüzde birçok yemek kitabı (özellikle de barbekü üzerine olanlar), kendi baharat sosunuzu yapmanız için çeşitli tarifler veriyorlar. İşin güzel yanı, sosunuza hangi baharatı isterseniz koyabilecek olmanız.

Toz veya hazır buzlu çaylar

Toz veya hazır buzlu çaylar tam bir para tuzağı! Çay poşetleriyle hazırladığınız çayı buzdolabında soğutursanız çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Ayrıca birçok hazır ve toz karışım yüksek miktarda früktoz, mısır şurubu ve başka şeker çeşitleri içerir. Bu yüzden kendi buzlu çayınızı kendiniz yapın ve yaratıcı olun! 1 litre buzlu çay yapmanız için yaklaşık 8 poşet siyah çay ya da 10 poşet bitki çayı kullanmanız gerekir. Hatta bazı çay poşetlerinin üzerinde buzlu çay tarifleri yer alır. Eğer çayınızı şekerli seviyor ama kaloriyi minimuma indirmek istiyorsanız; çayınızın içine şeker yerine meyve salatası ekleyebilirsiniz.

Hazır kuruyemiş karışımları

Kuruyemişçiden ya da marketten teker teker hangi kuruyemişleri istediğinizi seçip karıştırmakla hazır paket almak arasındaki fiyat farkı inanın çok büyük. Güzel yanı ise karışımın içinde yalnızca sevdiğiniz çeşitlerin olması. Karışımınızı ağzı kapalı plastik veya cam bir kap içinde 3 hafta süreyle taze olarak muhafaza edebilirsiniz.

 

Pahalı dondurma

Bir dondurma  kutusuna bir dünya dolusu para vermek biraz acı bir durum. Fiyatı düşürmek isterseniz ve illa bir dondurma markasında ısrarcı değilseniz, indirimde olan markalardan birinin dondurmasını alabilirsiniz. İçinde çikolata parçacıkları, kurabiye, karamel ya da aklınıza ne geliyorsa ayrı olarak satın alıp, dondurmanıza ekleyebilirsiniz.

Dondurulmuş köfteler

Dondurulmuş köfteler; kıyma alıp köfte yapmaktan çok da pahalı bir çözüm. Ayrıca içerdiği katkı maddelerini de hesaba katınca, taze almak her zaman doğru seçimdir, diyebiliriz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI