Ana SayfaYaşamTurkleader Derneği ile Harvard ücretsiz

Turkleader Derneği ile Harvard ücretsiz

TurkLeader, sunduğu MBA Destek programı ile başarılı gençlere Harvard ve Stanford gibi üniversitelerde MBA’in kapılarını açıyor. Her biri nitelikli eğitim almış ve iş dünyasında seçkin bir konuma sahip olan TürkLeader mentorları, başarılı öğrencilere MBA başvurularının hazırlanmasına yönelik destek sağlıyor. Gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan TurkLeader mentorları, yurtdışında MBA yapmak isteyen adayların başvurularını mükemmelleştirmeyi, böylece dünyanın en iyi okul ve programlarındaki Türk öğrenci sayısının artırılmasını hedefliyor. TurkLeader Kurucusu Onur Aydın, ABD’de bu gibi hizmetlerin saati 300 dolar seviyesindeyken, TurkLeader’ın öğrencilere gönüllü olarak destek verdiğini belirtiyor.

Fırsat eşitliği sağlanıyor

Türkiye’de gerçekten çok başarılı öğrenciler bulunmasına rağmen bunlardan pek çoğu gerçek potansiyelini gerçekleştirerek hak ettikleri gibi dünyanın en iyi üniversitelerinde MBA yapma fırsatını değerlendiremiyor. Oysa aslında bu üniversiteler tarafından kabul edilmek ya da burs almak doğru taktikler uygulandığında başarılı gençler için sanıldığı kadar da zor değil.

Yurtdışındaki prestijli üniversitelerde MBA (Master of Business Administration) programlarına gerektiği şekilde bir başvuru yapmak ve kabul edilmek başlı başına bir çalışma ve strateji gerektiriyor. TurkLeader MBA Destek programı da işte tam bu noktada devreye giriyor. Destek verilecek öğrenciler tarafsız ve sistematik bir şekilde seçiliyor ve dünyanın en iyi okullarında burslu olarak okumaya hak kazanmaları için gereken yardım sağlanıyor.

Maddi çıkar beklemeden Türk gençlerine rehber olan TurkLeader mentorları, gelecek vaat eden Türk gençlerinin gerçek potansiyellerine, fırsat eşitsizliklerine rağmen, ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor. TurkLeader girişiminin arkasında daha genç nesillere yardımcı olmak isteyen başarılı Türk profesyonelleri ve yüksek lisans öğrencileri bulunuyor.

TurkLeader mentorları bu işi gönüllü olarak maddi bir çıkar beklemeden yapıyor. Girişim dernekleştiği için kesinlikle kâr amacı gütmeyen bir hareket olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, 2009 yılı aralık ayı itibariyle Haldun Tashman Foundation da TurkLeader’a destek sağlamış bulunuyor.

Doğru stratejiyle kapılar açılıyor
TurkLeader MBA Destek programına seçilen gençlerin en iyi okullara girebilmeleri için, kendileriyle birebir çalışılıyor, CV’lerinden okullara başvuru stratejilerine, okullarla yapacakları mülakatlardan, GMAT sınav hazırlıklarına kadar her türlü gereksinimleriyle yakından ilgileniliyor.

TurkLeader mentorlarının çoğu dünyanın farklı bölgelerinde yer alan kişiler olduğundan dolayı, destek verilen gençlerle iletişimde internet ve telefonun önemi büyük. Türkiye`de bulunan mentorlar ise, seçilen gençlerle birebir yüz yüze görüşme fırsatı bulabiliyor. Ayrıca belirli dönemlerde, TurkLeader üyeleri Türkiye’de bir araya gelmektedir.

TurkLeader MBA Destek programı’ndan bugüne dek toplam 50 kişi yararlandı ve bunlardan 40’ı Harvard, Stanford, Wharton, Columbia, Insead, LBS, LSE gibi dünyanın en iyi üniversitelerindeki MBA programlarına kabul edildi. TurkLeader’in destek olduğu adayların yaklaşık yüzde 90’ı en az bir top MBA’den kabul aldı. MBA Destek programının amacı her yıl en az 15–20 kişiyi dünyanın en iyi işletme programlarına yerleştirmeye devam etmek.

TurkLeader girişimi hakkında daha fazla bilgi için www.turkleader.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI