Ana SayfaGüzellikBiyometrik Fotoğrafta İyi Görünmenizi Sağlayacak Doğal Makyaj İpuçları

Biyometrik Fotoğrafta İyi Görünmenizi Sağlayacak Doğal Makyaj İpuçları

Kimlik, sürücü belgesi, pasaport gibi önemli resmi belgelerde biyometrik fotoğraflar kullanılıyor.

Peki biyometrik fotoğraf nedir? 

Biyometrik fotoğraf yüzünüzün fotoğrafta tam olarak ortalandığı ve kulaklarınız dahil tüm yüzünüzün net bir şekilde göründüğü fotoğraflara deniliyor. Biyometrik fotoğrafta saçlar kulakların arkasına alınır, göz direkt olarak makineye bakmalıdır. 

Tüm bu detaylara bakıldığında biyometrik fotoğrafta iyi çıkmaz imkansız gibi görünüyor, öyle değil mi? Ancak önereceğimiz ipuçlarıyla bu durumun karşısına geçebilirsiniz.

Biyometrik fotoğrafta makyaj olur mu?

Doğal bir şekilde, varla yok arası bir makyaj uygulaması biyometrik fotoğrafta kullanılabilir. Bunun için ipuçlarımıza kulak vermeniz yeterli!

İşte işinize yarayacak biyometrik fotoğraf makyajı önerisi:

  • Kimlikte kendiniz gibi görünmeniz gerekiyor. Bu yüzden aşırı makyaj uygulaması yapmamalısınız. Kontür gibi yüz şeklinizi değiştirecek uygulamalardan özellikle kaçınmalısınız. Bu yüzden makyajınızda doğal görünümlü bir cilt oluşturun. Örneğin, nemlendirici kreminize çok az bir miktar BB,CC krem ya da fondöten karıştırın. Bu ürünün ten renginizle aynı olması çok önemli. Olduğunuzdan beyaz ya da bronz görünmemelisiniz. Ayrıca yüzünüzde dikkat çeken bir leke, ben vs. varsa onları kapatmamalısınız. Nemlendirici kreminize az miktarda karıştırıp yüzünüze süreceğiniz ürün cildinizin daha canlı görünmesini sağlayacak.
  • Teninizle ışıldıyorsunuz. Peki sonra? Ardından kaşlarınızı az miktarda doldurabilirsiniz. Buna ihtiyaç duymuyorsanız kaşlarınızı tarayın. Göz kapaklarınızda nude cildinizin renginde hafif bir göz farı kullanabilirsiniz. Kirpik kıvırıcılardan yardım alarak kirpiklerinizi kıvırın. Ardından yanaklarınıza doğal bir pembelik vermek için ufak bir allık dokunuşu yapabilirsiniz.
     
  • Biyometrik fotoğraf makyajınızda SPF içeren ürünler kullanmamanızı öneririz. Çünkü bu ürünler, flaştan sonra yüzünüzde beyaz bir ışık yaratır. Kimlik fotoğrafınızda cansız bir beden gibi görünmek istemezsiniz.

     

  • En önemli noktalardan biri de parlamalar. Özellikle T bölgeniz sürekli olarak yağlanıyor ve parlıyorsa bu bölgeye pudra uygulamayı unutmayın. 

Biyometrik fotoğraf için saç modeli önerisi:

Konu geldi saçlara. Biyometrik fotoğrafta saçlarınızın nasıl göründüğü önemli değil. Sadece saçlarınızı fırçalayın ve kulaklarınızın arkasına yerleştirin. Ya da saçlarınızı yarım toplayabilirsiniz. Düşük bir at kuyruğu da yapabilirsiniz.

Biyometrik fotoğraf için kıyafet önerisi: 

Biyometrik fotoğraflarda nasıl giyinmek gerekir? Elbette tıpkı makyajınızdaki gibi kıyafetinizde de dikkat çekmeyecek detaylar seçmelisiniz. 

Kimlik fotoğraflarını resmi belgeler olarak düşünün. Neon veya gökkuşağı rengindeki herhangi bir şey uygun olmayabilir. Gri, krem rengi, kahverengi, siyah ve bej gibi toprak tonlarında üstler giyebilirsiniz. Beyaz giysilerden uzak durmanızı öneririz, çünkü biyometrik fotoğraflarda arka fon da beyaz olacağı için vücudunuzun arka planla karışmasını istemezsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI