Ana SayfaYaşamTrendus İzlenimleri: Sosyal Flört 4. Bölüm - Badoo

Trendus İzlenimleri: Sosyal Flört 4. Bölüm – Badoo

Trendus editörleri olarak Sosyal Flört serimizin 4. bölümündeyiz! Bu kez konumuz flört uygulamalarının en yenilerinden Badoo!
 

Kullanıcı Profili

Müşra: Happn’ın aynısı denebilir, hatta daha kötüsü!

Bir kez daha altını çiziyorum “asla kullanıcıları eleştiriyor değilim” ama profil konseptinde baktığımızda, gerçek bir “Freak Show” ile karşı karşıyayız! Uygulamayı kullanan kullanıcıların artık tembelliği mi –yani uygulamanın facebook’tan 2011’den çekilmiş resimleri çekmesine müdahele etmemiş de olabilirler- yoksa genel tarzları mı bilemeyeceğim ama her profil sosyal deney niteliğinde.

Uyurken çekilmiş fotoğrafını koyanlar, sahte hesaplar, metin olarak hiçbir şey yazmaması vs… Neresinden tutsam elimde kalır.

Kübra: Profiller muazzam derecede özensiz. Yüksek ihtimalle "dating app" olarak kullanıcıların pek çoğunun ilk denemesi. Zira profiller bomboş, tanıma dair pek bir şey yok. Fotoğraflar deseniz bir dönemin webcam ile çekilmiş ve Yonja hesabına yüklenmiş görselleri gibi.

Arayüz

Müşra: Bu noktada da Bumble’ın aynısı diyebiliriz. Bu kötü bir şey değil, aksine Bumble’dan sonra gördüğüm en kullanışlı arayüze sahip. Kullanıcı dostu. Temiz. Mor rengi ile göze de hitap ediyor. İsmi ile birlikte farklı bir şirinliği var. Ah bir de kullanıcı profili iyi olsaydı…

Kübra: Arayüz gerçekten başarılı. En son geçen hafta incelediğimiz Happn'dan sonra gözlerimiz şenlendi.

Mesajlaşma

Müşra: Mesajlaşma aşamasına geçilebilecek bir şey göremedim. Benim için bu uygulama bir çöl!

Kübra: Şöyle bir app'e bakıp çıktığımdan Müşra ile aynı durumdayım!

Başarı Oranı

Müşra: Uygulama henüz çok yeni olduğu için –en azından yeni yeni yayılıyor diye düşünüyorum- kullanıcı sayısı az dolayısıyla başarı oranı da az diye sağlama yapmak mümkün. Yani umarım nedeni yeni olmasıdır!

Yani Tinder ya da Bumble gibi rakiplerini geçebilecek bir potansiyeli var ama bunun için daha çok yolu var. 

Kübra: Bumble görünümlü bir Happn. Başarı oranı tamamen kullanıcı kitlesine bağlı. Benim için sınıfta kalıyor.

Genel Puanlama

Müşra: Üstte de belirttiğim gibi yeni bir uygulama bu yüzden eleştirilerimin hepsi 1-2 ay sonra olumlu yönde de değişebilir. Eğer kullanıcı profili iyiye gitmezse böyle şirin bir app’e yazık olur diye düşünüyorum.

Puanım: 2/10

Kübra: Bazı düzeltmelerle gelecek vadedebilir. Cömert davranıp 3/10 diyeceğim.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI