Ana SayfaGüzellikMutsuz ve Yorgun Cilt Görünümü İçin Neler Yapılabilir?

Mutsuz ve Yorgun Cilt Görünümü İçin Neler Yapılabilir?

Yaşlanmayla birlikte ciltte hyalüronik asit ve kolajen azalır. Cildin sıkılığının azalmasıyla birlikte de  ciltte sarkmalar  meydana gelir. Beraberinde yağ ve kas dokuda azalmalar, hacim azalmaları hatta kemik dokuda erimeler, sonrasında doğal yaşlanma süreçleriyle beraber yanaklarda da sarkmalar olur. Bu sarkmaların oluşturduğu nazolabial oluğu Dr.Yasemin Savaş anlatıyor.
 
Nazolabial oluk yanakla dudağı birbirinden ayıran burun kanadından dudak köşesine inen çizgi, oluktur. Bu bölge çok önemlidir. Çünkü yüz ve mimik kaslarının deriye bağlandığı yerdir. Yanlış bir uygulama tüm yüz şeklini ve mimiklerimizi doğallıktan uzaklaştırabilir. Yaş ilerledikçe derinlik de artar ve bu oluklar alt yüzde ve ağız köşelerinde düşmelere sebep olur buda kişiyi olduğundan daha yorgun mutsuz gösterir.
 
Tedavi yöntemi
 
Doğru tedavi, nazolabial oluşum nedenini doğru tespit etmek ve hacim kaybının  yerini doğru lokalize etmeye bağlıdır. Öncelikle yüzün neresinde hacim kaybı olduğunu tespit etmek gerekir. Önemli olan, temporaldeki bir kayıp mı, elmacık kemiğinde bir kayıp mı veya  orta yüzdeki bir kayıp mı onu bulmak. Ardından yüzü düşüren kayıpları yerine koymak. Bunu da dolgu uygulamalarıyla yapabiliyoruz. Nazolabial oluk aslında kombine tedavi gerektiren bir konudur. Önemli olan sarkmayı yavaşlatabilmek. Bunun için cildin kolajenini uyaran farklı tedavilerden ısı ya da lazer teknolojilerinden de faydalanabiliriz.
 
Dr.Yasemin Savaş, kombine tedavinin faydasına inandığı için aynı anda nem aşıları  ve kolajen aşıları da uyguluyor. Yani cildi beslediğini, yüzde liftingi sağladığını, ardından hacim kaybı varsa  hacim kaybı problemini çözdüğünü tüm bu işlemlerden sonra da çoğu zaman nazolabial oluğun doldurulmasına  gerek kalmadığını belirtiyor. Nazolabial oluğu sıfırlamak her zaman doğru bir yaklaşım  değil. Bazen de yaşa bağlı olmayan, yüz, çene ve kemik yapısına bağlı olarak nazolabial oluklar genç hastalarda  daha belirgin olabiliyor. Ancak onlarda estetik olarak rahatsız edici bir görünüm varsa o zaman dolgu uygulamasını tercih ediyoruz.
 
Doğal uygulamalar, küçük dokunuşlar
 
Medikal estetiğin temel prensibi doğal uygulamalar ve küçük dokunuşlardır. Doğallığı ve mimikleri bozmadan yüzde o şişkin ve istemediğimiz görüntülere yol açmadan gençleşmek ve daha sıkı ve dinç bir yüze sahip olmak mümkün. Ayrıca, burada kişilerin konusunda uzman kişilerden doğru destek ve danışmanlık alması çok önemli. Özellikle evde kullanılan yanlış ürünler yanlış maskeler, bilinçsizce tüketilen ürünler ciddi problemlere yol açabiliyor. Burada doktor önerisi önemli. Doğru zamanda, doğru analizlerle, doğru ellerde, doğru bakımlarla, doğru işlemlerle genç kalmak yaş almayı ötelemek mümkün.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI